Здеавейте колеги ще ви помоля за малко помощ.Значи става въпрос за Алфа 156 1.6 98г. 120к. бензин газ та проблемът е следния като е на място и дам газ до 5-6000 оборота колата пуши много гъст дим от аспуха когато в в движение този проблем го няма когато спра пак дори и да е загряла колата пак същата работа казват ми че гори масло и трябвало да се сменят някви гумички но пък от ауспуха не мирише на масло а на газ или бензин маслото е 10-40 някакво измислено немско не се сещам как се казваше проверявам щеката редовно с един милиметър да е мръднали маслото.Това е за около 100-150 км.За пушека аз го виждам бял един мой приятел казва че бил синкав.Колата нито глъхне нито да губи обороти върви си съвсем нормално и на газ и на бензин.Незнам какво да я правя и аз таз кола но пък си ме кефи не искам да я оставям така.Някой хора вече взеха да ми говорят за смяна на двигател и аз не знам.Ще помоля да споделите някакви идеи от какво може да е или какво може да се направи в случая.Благодаря.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с гъст пушек.
Collapse
X
-
А нивото на охладителната течност гледал ли си го скоро?
Вариантите са да похапва масълце или водица. Има и вариант да ги омеша. Следи маслото,провери нивото на охладителната течност и дали вътре няма масълце.Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.
-
То ако за 100-150 км е мръднало маслото милиметър, не е на хубаво. Ама е много малък пробег това. Ако на 1000-1500 км ти губи по стотина грама масло, работата е на кантар. На горе си си за ремонт. Гумички на клапаните или недай си боже, сегменти. Това при положение че няма течове и не прави точки или локвички като спреш някъде.Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment
-
Сега вече има и теч от долу и за 650 километра маслото е на минимум станало.
---------- Post added at 14:46 ---------- Previous post was at 14:44 ----------
Интересното е че пръска на всякъде и акумулатора чак е опръскан не мога да разбера какво става.
Comment
Comment